Avukatın milyonluk haraç çetesine darbe

İşadamlarından silah zoruyla 5 milyon dolar para alan çete çökertildi. 21 elemanı gözaltına alınan çetenin liderliğini Avukat Emre B’nin yaptığı ortaya çıktı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 13 Aralık 2013 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avukatın milyonluk haraç çetesine darbe

Mustafa Türk

Ankara'da savcılığa müracaat eden bir işadamı, kendilerinden zorla para alındığı ihbarında bulundu. İşadamları, çetenin geçmişte yaptığı eylemlerinden dolayı çekindiklerini ve can güvenliklerinin olmadığını düşündüklerini söylerken korktukları için de yıllarca haraç verdiklerini anlattı. Savcılık talimatı üzerine Organize Suçlarla Mücadele Şubesi harekete geçti. İşadamlarının müracaatını değerlendiren polis, belirlenen bazı isimleri takibe aldı.

Liderliğini Mustafa M, Deniz K. ve Avukat Emre B'nin yaptığı çetenin işadamlarından 5 milyon dolara kadar para aldığı, vermeyenleri de silah zoruyla senet imzalattırdıkları belirlendi. Polis çete liderleriyle birlikte 21 kişiyi gözaltına aldı.

Yurtdışı bağlantıları var

1 yıl süren teknik ve fiziki takipte polis çetenin yurt dışı bağlantılarını da tespit etti. Ayrıca çetenin baskısından bıkan bazı işadamlarının da "yurtdışındaki firmalardan paramı alamadım" dediği ancak silahlı suç örgütünün dış bağlantılarını devreye sokarak diğer ülkelerdeki firmalardan iş adamlarının alacağını tahsil ettiği de deşifre edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber